Juhised ZOOMi kasutamiseks

Kuidas siseneda ja osaleda ZOOM konverentsil

Allalaadimine ja paigaldamine

Mine ametlikule Zoomi veebisaidile ja lae rakendus oma operatsioonisüsteemi jaoks alla. Zoom töötab kõigis seadmetes.

Käivitage rakenduse paigaldamine ja järgige ekraanil kuvatavaid juhiseid.

Avage rakendus Zoom.

Juhised ZOOMi kasutamiseks

Konto loomine

Kui teil ei ole veel ZOOMi kontot, saate luua uue konto või logida sisse oma Apple ID, Google’i või Facebooki konto abil.

Enamasti saate pärast ZOOMi installimist, kuid ilma kontot loomata, otse konverentsile sisse logida, klõpsates teile saadetud lingile (täpsemalt järgmises etapis).

Juhised ZOOMi kasutamiseks

Ühinemine konverentsiga

Koolituse korraldaja saadab teile ZOOMi konverentsi sisselogimisandmed. See on tavaliselt otselink ja/või konverentsi ID ja parool.

Teil on kaks võimalust koolituskonverentsile sisse logida:

  1. Klõpsake teile saadetud lingile ja sisestage avanevas aknas lingiga saadetud parool. Sisestage oma nimi.
    VÕI
  2. Klõpsake põhiekraanil nupule “Liitu konverentsiga”, seejärel sisestage koolituse korraldaja poolt antud konverentsi ID ja parool. Sisestage oma nimi.

Otselinki on mugavam kasutada siis, kui seda sisaldav e-kiri on teile kättesaadav samas seadmes, kust te ZOOMi kasutate.
Kui logite sisse mõnest teisest seadmest, on lihtsam sisestada oma ID, kuna see koosneb paarist numbrist ja seda saab kiiresti käsitsi sisestada.

Juhised ZOOMi kasutamiseks
Juhised ZOOMi kasutamiseks

Tegevusluba

Pärast lingile klõpsamist võib teie arvuti paluda teil lubada Zoomi käivitamist brauseris.

Klõpsake “Ava URL: Zoom Launcher”.
Kui see üleskutse ei ilmu, klõpsake kohe ekraani keskel asuvat sinist nuppu “Koosoleku käivitamine”.

Juhised ZOOMi kasutamiseks

Heli ja video

Soovitame tulla konverentsile veidi varem kui ettenähtud ajal ja testida oma seadmeid ja seadeid.

Ühendamisel ütleb tarkvara teile, et peate ühendama oma arvuti helisüsteemi, kinnitage see. (Liitumine arvuti heliga). Kui kasutate mobiiltelefoni, saate klõpsata nupule “Liitu heliga”.

Konverentsi töölaual saate heli/mikrofoni ja kaamera sisse/välja lülitada (vt pilti, tähistatud punaste nooltega) ja minna programmi seadistustesse (Settings).

Minge seadistustesse ja testige oma kõlareid ja mikrofoni.

Kui riistvara ei tööta, peate võib-olla muutma allikat (vt pilti, mis on tähistatud hüüumärgiga).

Vahekaardil Video seaded saate kontrollida ja reguleerida kaamera: kuvasuhe, resolutsioon ja muud seaded. Vaadake, kuidas teie pilt konverentsil osalejate jaoks välja näeb, ja kohandage oma kaamerat vastavalt sellele.

Ebakindel taust

Privaatsuse suurendamiseks saate kasutada taustahäire funktsiooni, nii et teie ümbrus ei ole teistele osalejatele üksikasjalikult nähtav. Selleks valige vahekaardilt Background &Filters (Taust ja filtrid) valik “Blur”.

Juhised ZOOMi kasutamiseks
Juhised ZOOMi kasutamiseks
Juhised ZOOMi kasutamiseks

Juhtimine

Konverentsiakna allosas on juhtimissümbolid.

Punane nool: Mikrofoni sisse/välja lülitamine. Kui mikrofoni ikoonil on punane joon, tähendab see, et mikrofon on välja lülitatud. Vajutage ikooni sisse/välja lülitamiseks.


Sinine nool:
Nagu mikrofon, reguleerib kaamera sisse/välja lüliti.


Roheline nool:
Võimaldab näha, kui palju inimesi konverentsil osaleb. Ikoonile klõpsates avaneb külgriba kõigi osalejate nimedega.

Kollane nool: klõpsates ikoonil avaneb külgriba, mis võimaldab teil suhelda korraldaja ja osalejatega tekstisõnumi teel. Kui saadate vestluse, saate valida “kõik” või ainult konkreetsed osalejad, kellega vestelda.

Hall nool: saate näidata oma faile (ekraani jagamata jätmine). Selleks avage oma arvutis fail, mida soovite konverentsil osalejatele näidata, klõpsake ikoonil ja valige pakutavate pisipiltide hulgast see, mis kujutab teie soovitud faili. Pilt ilmub suurde aknasse. Demorežiimist väljumiseks klõpsake ekraani ülaosas nähtaval punasel nupul “End”.

Lilla nool: Lisaks emotikonidele, millega reageerida etendusele, siin on oluline funktsioon
“Tõsta käsi.”
Seda kasutatakse kaose ja samaaegse rääkimise vältimiseks, kui konverentsil osaleb mitu inimest. Kui soovite midagi öelda – on viisakas tõsta käsi ja ettekandja vastab esimesel võimalusel või soovijate järjekorras.


Valge nool:
Lisafunktsioonid. Sõltuvalt korraldaja lubadest ja seadetest võib näiteks olla võimalik, et koosolek salvestatakse teie arvutisse. Samuti uuendatakse ZOOMi rakendust pidevalt ja mõned funktsioonid võivad ilmuda ekraanile ja mõned võivad olla selle nupu all peidetud.


Oranžikas nool:
Kui olete valmis konverentsist lahkuma, klõpsake punast nuppu “Lõpeta”. Ilmub veel üks punane nupp “Lõpeta koosolek”. Klõpsake ka sellele ja kõik on valmis.

Juhised ZOOMi kasutamiseks
Juhised ZOOMi kasutamiseks
Juhised ZOOMi kasutamiseks
Juhised ZOOMi kasutamiseks
Juhised ZOOMi kasutamiseks
Juhised ZOOMi kasutamiseks

uudised

Laste turvalisus on pedagoogiliste programmide oluline fookus

Laste turvalisus on pedagoogiliste programmide oluline fookus

Владение методами оказания первой помощи – необходимый навык для экстренного реагирования не только в профессиональной деятельности, но и в повседневной жизни.

Loe edasi >>

Registreeru uudiste saamiseks